Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Στις πληγείσες περιοχές κυβερνητικό κλιμάκιο – 6.000 ευρώ σε κάθε πληγέντα και 400.000 ευρώ στο δήμο Μαλεβιζίου

Στις πληγείσες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται ήδη το κυβερνητικό κλιμάκιο που ξεκίνησε αυτοψίες στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο, ενώ σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, ο υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, είπε ότι θα δοθούν 6.000 ευρώ άμεσα σε κάθε πληγέντα στις περιοχές Αγ. Πελαγίας, Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου και 400.000 στον δήμο Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενημέρωσαν για τις καταστροφές, τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Στις πληγείσες περιοχές έφτασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για θέματα φυσικών καταστροφών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο θα μεταβεί στη Σητεία όπου και εκεί εντοπίστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία, για να ανακοινώσουν δέσμη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More