Η Βρετανία εκδίδει την πρώτη προειδοποίηση για ακραία ζέστη – Αναμένονται θερμοκρασίες άνω των 40C

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας εξέδωσε για πρώτη φορά την κόκκινη προειδοποίηση «Ακραία ζέστη» για περιοχές της Αγγλίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν οι θερμοκρασίες προβλέπεται να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, ενεργοποιώντας το επίπεδο συναγερμού «εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης ψήνεται σε ένα κύμα καύσωνα που έχει ωθήσει τις θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, με τις πυρκαγιές να μαίνονται σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και Κροατία την Πέμπτη.

(AP Photo/Frank Augstein)

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία ήταν 38,7 βαθμοί Κελσίου (102 Φαρενάιτ). Καταγράφηκε στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στις 25 Ιουλίου 2019. Το Μετεωρολογικό Γραφείο δήλωσε ότι προβλέπει τώρα θερμοκρασίες 40C για πρώτη φορά στη Βρετανία.

«Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ίσως και ρεκόρ, είναι πιθανό να σημειωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος του Met Office Πολ Γκούντερσεν, προβλέποντας 50% πιθανότητα οι θερμοκρασίες να ξεπεράσουν τους 40C και 80% πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας.

Πηγή: Ρόιτερς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy