«Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ»

Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης πραγματοποιεί την 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ» τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία η Μαθητική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου οι 250 μαθητές από 20 σχολεία θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συνεργαστούν δημιουργικά με εκπαιδευτικούς αλλά και με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Στόχος της Μαθητικής Συνάντησης είναι να δώσει βήμα στους μαθητές και στις μαθήτριες, να ακουστούν οι απόψεις τους και οι προτάσεις τους. Να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που τους προβληματίζουν, αλλά και για αυτά που επιθυμούν.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο/ Η φανταστική θέα της πραγματικότητας/ Το βιβλίο που θα ήθελα να έχω γράψει / Το όραμα του λογοτέχνη σύμμαχός μου/ «Ο πολιτισμός του χρυσόψαρου» ή ο κόσμος των πολλών Giga σε μεγάλες δοκιμασίες/ Οι λογοτέχνες μιλούν μόνο με το έργο τους; / Στην εποχή των fake news η λογοτεχνία, Λογοτεχνία χωρίς κλικ.
Στη Συνάντηση συμμετέχουν 20 Σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας. Σε κάθε συζήτηση θα συμμετάσχουν λογοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου, κριτικοί λογοτεχνίας, μαθητές, εκπαιδευτικοί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More