Η MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Σερίφου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή κλιμακίου της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA, στο Φεστιβάλ «Bring Your Chair-Cozy Festival», με το μουσικό κονσέρτο «Voyage a quatre cordes». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο αίθριο του Μουσείου Περσέας στη Σέριφο, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.
Η οκταμελής αντιπροσωπεία της MOYSA έδωσε εξ αρχής το στίγμα της με τον εξαιρετικό ήχο της, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα, αλλά και τις εντυπώσεις, αφού τη συναυλία παρακολούθησαν περισσότερα από 150 άτομα. Επί 70 λεπτά, στο αίθριο του Μουσείου, το κοινό απήλαυσε γνώριμους ήχους από μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Astor Piazzolla και Ennio Morricone, μέχρι παραδοσιακούς χορούς ειδικά διασκευασμένους για την περίσταση που κυριολεκτικά ξεσήκωσαν το κοινό.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τις Μαρία Θεοδώρα Νικοπούλου (βιολί), Γεωργία Ντινοπούλου (βιολί), Έλλη Λάγγαλη (βιολί), Νικολίνα Ταρασιάδου (βιόλα), Φαίδρα Ζαγοριανού (βιόλα), Δήμητρα Κογιουμτζίδου (τσέλο), Δέσποινα Χαριτοπούλου (τσέλο) και Θάνο Σταμούλη (μαέστρο), οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Η επιτυχημένη συνεργασία, προστίθεται στο πλούσιο βιογραφικό της MOYSA, η οποία θα συνεχίσει να ταξιδεύει και να μας ταξιδεύει, καθώς τους επόμενους μήνες προγραμματίζονται ιδιαίτερα σημαντικές εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Επίσης δρομολογείται ένας δημιουργικός και απαιτητικός καλλιτεχνικός προγραμματισμός για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2022-Δεκεμβρίου 2022, που θα αναδείξει περαιτέρω τις τεράστιες δυνατότητες της.
«Ως Οργανισμός είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα των νέων μουσικών που απαρτίζουν τη MOYSA, αλλά και για το αξιόλογο έργο που παρουσιάζουν, κάτι που αναγνωρίζεται και εκτιμάται όπως μαρτυρούν οι συνεχείς προσκλήσεις που λαμβάνει προκειμένου να συμμετέχει σε σπουδαίες καλλιτεχνικές συναντήσεις. Το Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Θ. είναι αφοσιωμένο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Συμφωνικής μας Ορχήστρας ώστε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο» τόνισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Βασίλης Γάκης.
«Η ποιότητα του συνόλου αποτελεί συνάρτηση της καλλιέργειας των μουσικών της» σημειώνει από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Χρίστος Γαλιλαίας, προσθέτοντας ότι «η MOYSA θα έχει εξέχουσα θέση και συμμετοχή στο χειμερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Οργανισμός από τον Σεπτέμβριο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy