Θεσσαλονίκη: SOS εκπέμπουν οι επαγγελματίες – Εξωφρενικές αυξήσεις στα έξοδά τους

SOS εκπέμπουν επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται αντιμέτωποι με το εξωφρενικό κόστος της ενέργειας και την εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών.

Η δυσβάστακτη για τους επιβάτες αύξηση στα κόμιστρα των ταξί, εξανεμίζεται τελικά από την αυξημένη τιμή του πετρελαίου κίνησης, που ξεπερνά σταθερά εκείνη της αμόλυβδης βενζίνης, ανεβάζοντας σημαντικά το μεταφορικό κόστος.

1800 επιχειρήσεις υποδηματοποιίας λειτουργούσαν στη Βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του ’90. Σήμερα έχουν απομείνει μόλις 60 που παλεύουν για την επιβίωσή τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος.

Η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης περνά άμεσα και στα νοικοκυριά, με τους καταναλωτές να βλέπουν καθημερινές αυξήσεις σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στη ενέργεια έχει εκτοξεύσει το κόστος για την παραγωγή του βασικότερου είδους διατροφής, του ψωμιού.

Ραντεβού για επόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται έδωσαν σήμερα τα μέλη του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Β. Ελλάδος και έμποροι της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More