Κάλυμνος – Ν.Φανιός: Αυξητική τάση κρουσμάτων τις τελευταίες δυο εβδομάδες

Την εκτίμηση ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες παρατηρείται στην Κάλυμνο αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε ο διοικητής του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο κ Φανιός υποστήριξε ότι εντοπίζονται τρία και τέσσερα κρούσματα την ημέρα και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ,να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τις μάσκες γιατί όπως τόνισε ‘’ο ιός είναι εδώ.’’

Όσον αφορά στη στελέχωση της Καρδιολογικής κλινικής, όπου η σύμβαση του μοναδικού καρδιολόγου λήγει στις 29 Ιουνίου, ανέφερε ότι αναμένεται καρδιολόγος τον Ιούλιο από άλλο Νοσοκομείο ενώ στην τελική διαδικασία έγκρισης βρίσκεται η προκήρυξη των δυο θέσεων, ενός Διευθυντή και ενός Επιμελητή Α, με τις προσλήψεις ωστόσο να καθυστερούν λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας.

‘’Σε κάθε περίπτωση’’ επεσήμανε ο διοικητής ‘’δεν χρειάζεται πανικός καθώς οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη αντιμετώπισης καρδιολογικού περιστατικού υπάρχει γιατρός στο ίδρυμα.

‘’Παράλληλα’’ πρόσθεσε ‘’αναμένεται να συνδράμουν στη λειτουργία της Καρδιολογικής, Ιούλιο και Αύγουστο ,ένας καρδιολόγος και δυο Νοσηλεύτριες .

Για την υποστελεχωμένη επίσης Παθολογική κλινική ο κ Φανιός υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα όμως δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί από τον Σεπτέμβριο.

Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό που καταβάλλει, όπως τόνισε, υπεράνθρωπη προσπάθεια καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο πανδημίας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy