Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Νεαρή γυναίκα γέννησε μέσα σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Πανευτυχείς είναι όλοι οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ Κέρκυρας, μετά την είδηση ότι νεαρή γυναίκα που ταξίδευε από το νησί με προορισμό την Αθήνα, κατάφερε να γεννήσει με ασφάλεια μέσα σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ, με τη βοήθεια του οδηγού και των επιβατών.

Το πρωτοφανές ευχάριστο γεγονός συνέβη γύρω στις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν το λεωφορείο που εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο Κέρκυρας – Αθήνας, βρισκόταν εν κινήσει κοντά στα διόδια στο Κιάτο, στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

Ο έμπειρος οδηγός, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, σταμάτησε με ασφάλεια το λεωφορείο, κάλεσε το ΕΚΑΒ και άνοιξε το κουτί με τον εξοπλισμό πρώτων βοηθειών, όπου είχε όλα εκείνα τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να ξεκινήσει η γέννα του παιδιού, που διήρκησε τελικά μόνο λίγα λεπτά.

Οδηγός, συγγενικά πρόσωπα της νεαρής γυναίκας και επιβάτες, βοήθησαν όλοι μαζί στη γέννηση ενός υγιέστατου αγοριού.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Είναι το πιο ευχάριστο γεγονός της χρονιάς», δήλωσε συγκινημένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, Τάσος Τσιμπούλης.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία, παρότι ανταποκρίθηκαν άμεσα, μετά το κάλεσμα του 50χρονου οδηγού, η νεαρή μητέρα κρατούσε ήδη το νεογέννητο αγοράκι στην αγκαλιά της. Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και χαίρουν και οι δύο καλά στην υγεία τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More