Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Παράταση ενός έτους χωρίς παράβολο, ζητά ο Αλ. Αυλωνίτης για τους δασικούς χάρτες

Την ανάγκη μόνιμης λύσης στο ζήτημα της οριοθέτησης των δασικών χαρτών, τονίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με αφορμή τη νέα παράταση που δόθηκε ως προς την προθεσμία ενστάσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: “Από παράταση σε παράταση με το σταγονόμετρο η Κυβέρνηση για το θέμα της υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες. Χθες ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε νέα παράταση 16 ημερών, με προθεσμία την 31η Ιουλίου 2022.

Αυτά από την κυβέρνηση των «αρίστων», τη καθ’ όλα προγραμματισμένη και λειτουργική. Και πλέον είναι εμφανές ότι η νέα (τρίτη ή τέταρτη) παράταση έχει δοθεί εξαιτίας της εμφανούς αδυναμίας/άρνησης των συμπολιτών μας να εμπλακούν στο θέατρο του παραλόγου, στο οποίο επιμένει η Κυβέρνηση.

Πως πρέπει να το πούμε επιτέλους; Οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της ακραιφνούς ακρίβειας και ως εκ τούτου της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχουν περιέλθει, ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι επιπλέον, για να μην ξεχνιόμαστε κι επειδή επιχαίρει η Κυβέρνηση για τις τομές στο ψηφιακό κράτος που έχει επιτύχει, η νέα παράταση δόθηκε και εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ελληνικού Κτηματολογίου, όπως το ίδιο το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραδέχεται.

Επιμένουμε μέχρι κεραίας σε όσα εξαρχής επισημάναμε και ζητήσαμε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εγγράφως προς του αρμόδιους Υπουργούς: Καταργήστε το παράβολο ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και να μην διακινδυνέψουν περιουσίες . Ειδικά για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά να ληφθεί επιπρόσθετη πρόβλεψη και να δοθεί παράταση ενός έτους, όπως και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας ζητά, εξαιτίας του ιδιόμορφου νομικού καθεστώτος και της σωρείας προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί.

Τα προβλήματα, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, δεν θα λυθούν με ισχνές παρατάσεις, οι οποίες επιπλέον δημιουργούν καθεστώς ανασφάλειας και έλλειψης οργάνωσης στους πολίτες. Δείτε το πρόβλημα στοχευμένα και δώστε λύσεις ουσιαστικές τώρα”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More