Κέρκυρα: Στο επίπεδο του 2019 η κρουαζιέρα – Αναμένεται αύξηση το ‘ 23

Στα ποσοστά του 2019 βρίσκεται έως τώρα η κρουαζιέρα στο λιμάνι της Κέρκυρας, με τις πληρότητες των πλοίων να φτάνουν το 60%, με προοπτική αύξησης τους επόμενους μήνες.  Πάντως η εκτίμηση είναι ότι για τη φετινή σεζόν θα προσεγγίσουν το λιμάνι 420 πλοία, όσα σχεδόν και την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Όσον αφορά, όμως, τους επιβάτες τα ποσοστά θα είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, όπως μειωμένα εκτιμάται ότι θα είναι και τα έσοδα από τους τουρίστες της κρουαζιέρας.

Στα επίπεδα του 2019 η φετινή σεζόν – Στα ύψη το 2023

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο, η φετινή σεζόν θα φτάσει τα επίπεδα του 2019 ενώ το 2023 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αναπτυξιακή έκρηξη της κρουαζιέρας, εφόσον φυσικά δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Ο ΟΛΚΕ διαθέτει λογισμικό για τη διαχείριση της κρουαζιέρας

Ο κος Ζρβόπουλος επεσήμανε ότι από τον ΟΛΚΕ γίνεται προσπάθεια να διαχειριστούν τις αφίξεις με τρόπο τέτοιο ώστε να μην συμπίπτουν όλες οι προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων την ίδια μέρα. Μάλιστα ο Οργανισμός Λιμένος έχει αναπτύξει ένα πρότυπο λογισμικό, το οποίο έχει προωθήσει και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος, για τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αφορά την καλύτερη διαχείριση της κρουαζιέρας σε όλη την Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy