Καλαμάτα: Η “Άνοιξη των Πλήκτρων” κλείνει με ένα ρεσιτάλ πιάνου από τον Κωνσταντίνο Μάρκου

O φετινός κύκλος της “Άνοιξης των Πλήκτρων” θα κλείσει με το ρεσιτάλ ενός νέου μα πολλά υποσχόμενου πιανίστα, του Κωνσταντίνου Μάρκου, την Κυριακή (26 Ιουνίου), στις 20:30, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ο Κωνσταντίνος Μάρκου θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής δεξιοτεχνίας, με έργα Franz Liszt, Ludwig van Beethoven, Sergei Prokofiev και Isaac Albeniz.

Το Δημοτικό Ωδείο προσφέρει “βήμα” σε νέους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα σε νέους που φοιτούν στο Ωδείο της πόλης. Ο Κωνσταντίνος Μάρκου είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλαντούχα παιδιά του Δ.Ω.Κ. και είναι σίγουρο, πως θα εκπλήξει ευχάριστα με τις μουσικές και “τεχνικές” του δεξιότητες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Κωνσταντίνος Μάρκου – βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Μάρκου κατάγεται από την Αλβανία και γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 2004. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 χρόνων. Είναι τελειόφοιτος στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων το 2021 τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Μusicarte”, όπου του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο με τίτλο International Cultural Federation 21st Century για την επίδοσή του.
Την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το Δεύτερο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου “De Bach Au Jazz”. Έχει παρακολουθήσει Masterclasses με την Αλεξία Μουζά και τα τελευταία 5 χρόνια τιμάται με υποτροφία λόγω εξαιρετικής επίδοσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy