Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Φεβρουάριο του 1944

Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από τις 8 Φεβρουαρίου 1944, όταν συμπατριώτες μας εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.

Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, διοργανώθηκε τελετή μνήμης την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας, από το Δήμο Καλαμάτας, τις Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και τους συγγενείς των θυμάτων.

Τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία, στο κενοτάφιο, έγινε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης από τον Παναγιώτη Μπαζάνη και έγινε προσκλητήριο πεσόντων (ο σχετικός κατάλογος αριθμεί 153 εκτελεσθέντες) από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα.

Ακολούθως αιρετοί και εκπρόσωποι Αρχών μετέβησαν στο μνημείο στην είσοδο του παλαιού στρατοπέδου του 9ου Σ.Π. καταθέτοντας λίγα άνθη και αποδίδοντας σεμνό χαιρετισμό στη μνήμη τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More