Κοσμοσυρροή στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Εκατοντάδες μαθητές Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και οργανωμένες αποστολές πολιτιστικών και εκδρομικών φορέων κατακλύζουν αυτές τις ημέρες το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, εν όψη της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου και του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον φασισμό και τον ναζισμό του Άξονα. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα (μόλις 149 χλμ) και γενικώς η κεντρική γεωγραφική θέση του Διστόμου Βοιωτίας, διευκολύνει την προσέγγισή του, η δε συγκλονιστική ιστορία της άγριας Σφαγής 223 κατοίκων του από τους Γερμανούς το 1944 προσελκύει τους προσκυνητές όλο το έτος.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Μουσείου: «Πολύ περισσότερο δε αυτές τις ημέρες σημειώνεται μεγάλη προσέλευση καθώς οι καθηγητές συνδυάζουν και επιτόπια διδασκαλία ή παρουσίαση εργασιών (δρώμενα) είτε στο Μουσείο είτε στον χώρο του Μαυσωλείου (υπάρχει ανοιχτό Αμφιθέατρο).

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ covid 19 την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ξεναγήθηκαν πάνω από 500 μαθητές!!! Την Κυριακή 16/10 έφθασαν διαδοχικά 5 πούλμαν με εκδρομείς – αρκετοί δε συνδύασαν και το φαγητό τους στο Δίστομο, ενώ κάποια γκρουπ επισκέφθηκαν και το παρακείμενο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά με τις περίφημες ψηφιδωτές αγιογραφίες.

Ένα από τα σημερινά γκρουπ ήταν του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελείας Φαρσάλων. Οι κρατήσεις για ξενάγηση (που είναι δωρεάν) επεκτείνονται από τώρα και για τον Νοέμβριο».

INFO ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ:
Τηλέφωνο : 2267 350130
Ταχυδρ. Διεύθυνση: 10ης Ιουνίου 1944 αρ. 2, Δίστομο, 320 05</
Ηλεκτρον. Διεύθυνση : [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063022610246

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More