Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα η αξιοσύνη και το θάρρος των Ελλήνων διπλωματών στη Μαριούπολη

Το μήνυμα πως «η αξιοσύνη και το θάρρος των Ελλήνων διπλωματών που δεν υποστέλλουν τη σημαία απέναντι σε κάθε αντιξοότητα, όπως συνέβη στη Μαριούπολη, αποτελεί το παράδειγμα που η ελληνική κοινωνία περιμένει από όλους σας να ακολουθήσετε» έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή ορκωμοσίας της ΚΣΤ’ (26ης) εκπαιδευτικής σειράς υποψήφιων ακολούθων πρεσβείας και απονομής διπλωμάτων σπουδών στην ΚΕ’ (25η) εκπαιδευτική σειρά ακολούθων πρεσβείας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Απευθυνόμενη στους νέους ακόλουθους πρεσβείας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε βέβαιη πως θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αποδειχθούν αντάξιοί τους και σημείωσε πως με τη σημερινή ορκωμοσία τους ξεκινάει η αποστολή τους στην υπηρεσία της χώρας. «Το ταξίδι που σας περιμένει δεν είναι μόνο γεμάτο άκνοες προσπάθειες και ποικίλες εμπειρίες, δρόμος γεμάτος περιπέτεια, γεμάτος γνώσεις. Είναι πρωτίστως μία επαγγελματική πορεία που θα περιστρέφεται γύρω από την πατρίδα και θα επηρεάζει όλη σας τη ζωή», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως δεν πρέπει ποτέ να λησμονούν ότι θα αποτελούν την εικόνα της Ελλάδας σε όλες τους τις δραστηριότητες. «Βάρος πολλές φορές δυσβάσταχτο, αλλά αναγκαίο τίμημα προκειμένου η χώρα μας να έχει την εκπροσώπηση που της αξίζει» προσέθεσε.

Όσον αφορά τον πόλεμο που μαίνεται ακόμα στην Ευρώπη έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι «μας θυμίζει τι πραγματικά διακυβεύεται όταν αποτυγχάνουν οι διπλωματικές προσπάθειες στο διεθνές γίγνεσθαι». «Δεν είναι μόνο η προστασία της ειρήνης, αλλά και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Αγαθά που θεωρούμε κάποιες φορές αυτονόητα και δεδομένα και όταν χάνονται εκτιμούμε πραγματικά την αξία τους», τόνισε.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More