Κ. Φλώρος: Η Ελλάδα παραγωγός ασφάλειας και όχι καταναλωτής – Μετά το 2027 τα F-35

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες με σημερινό σταθμό την Φλόριντα.

Χθες έγινε σε θερμό κλίμα στο Πεντάγωνο η συνάντηση του κ. Φλώρου με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Αμερικής Στρατηγό Μίλεϊ. Οι δυο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων με έμφαση στην ενισχυμένη αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. Η ασφάλεια και η σταθερότητα στην πολύπλοκη περιοχή μας, ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και η μακρά διαδικασία απόκτησης των F-35 επίσης τέθηκαν.

Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ασφάλεια και την σταθερότητα της Νοτιο-ανατολικής Μεσογείου και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στις ΗΠΑ μου δόθηκε η ευκαιρία να πω όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για τις συνθήκες στην περιοχή, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις” τόνισε ο κ. Φλώρος. “Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας. Προσπαθεί να είναι παραγωγός ασφάλειας και όχι καταναλωτής” πρόσθεσε.

Σχετικά με τα F-35, τόνισε ότι το πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να αρχίσει να τα παραλαμβάνει μετά το 2027. “Είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της πατρίδας μας και την αποτροπή για την οποία δουλευουμε όλοι. Είναι για την ασφάλειά της χώρας, την προστασία και ανεξαρτησία της” σημείωσε ο κ. Φλώρος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy