Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για τη φετινή αντιπυρική περίοδο (video)

Με θέμα τον Συντονισμό των δράσεων της Αντιπυρικής Περιόδου 2022 πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου υπό τον Συντονισμό του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  Λέσβου Πανάγου Κουφέλου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δράσεων προετοιμασίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο όσον αφορά στην πρόληψη και  προστασία των δασικών εκτάσεων καθώς και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και η διασφάλιση της παροχής υποστήριξης σε περίπτωση συμβάντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παριστάμενους για την κακοκαιρία GENESIS που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή του Βορείου Αιγαίου καθώς και για την έναρξη δημιουργίας  Ζωνών Αντιπυρικής προστασίας με πρώτη στην περιοχή της Αμαλής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις,
η ετοιμότητα των Υπηρεσιών και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως προς την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος,
τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και
η ενημέρωση του κοινού για τη λήψη ατομικών μέτρων πρόληψης από δασικές πυρκαγιές

«Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έχοντας ως προτεραιότητα την Ασφάλεια των κατοίκων του νησιού, ενισχύουμε  την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη στρατηγική της Πολιτικής Προστασίας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε με σχέδιο και πρόγραμμα στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των κατοίκων του νησιού μας. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ Κουφέλος.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More