Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίγες και μικρές σε ποσότητα οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Στους δρόμους βγήκαν τα βυτιοφόρα καθώς ξεκίνησε σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά.

Στο μεταξύ ο γρίφος της τιμής λύθηκε. Είναι χαμηλότερη τελικά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, μετά διυλιστηριακή έκπτωση της τάξεως των 7,5 λεπτών. Ωστόσο, οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί αφού οι παραγγελίες είναι για την ώρα λίγες και μικρές σε ποσότητα.

Έτσι, οι τελικές τιμές καταναλωτή με την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο, διαμορφώνονται στα 1,37 με 1,39 ευρώ το λίτρο. Η τιμή αυτή αναμένεται να κινηθεί ανοδικά σε περιοχές εκτός Αττικής λόγω μεταφορικών.

Παρά τη μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις διατίθεται φέτος κατά 20% ακριβότερο από την αντίστοιχη περσινή, που διαμορφωνόταν στα 1,16 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον κέρδος θα έχουν όσοι λάβουν το επίδομα θέρμανσης που θα είναι αυξημένο κατά 16,7% σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης της βάσης υπολογισμού από τα 300€ στα 350€. Οι νέοι δικαιούχοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου και η πρώτη μεγάλη πληρωμή τοποθετείται χρονικά τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Πάντως με τα σημερινά δεδομένα ως επιλογή καυσίμου για τη θέρμανση των νοικοκυριών το φυσικό αέριο που διατίθεται για τον Οκτώβριο στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα, παραμένει φθηνότερο περίπου κατά 15%.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΧΑΙΡΑ, ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More