Λαθραία μεταφορά ζωντανού αλμπίνο αλιγάτορα σε βαλίτσα!

Ένας Αμερικανός τουρίστας συνελήφθη από Γερμανούς τελωνειακούς επειδή προσπάθησε να μεταφέρει έναν αλμπίνο αλιγάτορα μήκους ενός μέτρου σε πτήση από τη Γερμανία στη Σιγκαπούρη. Γερμανοί επιθεωρητές ανακάλυψαν και σοκαρίστηκαν όταν είδαν έναν αλιγάτορα σε ακτινογραφία αποσκευών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου στη Βαυαρία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τελωνειακοί ανακάλυψαν ότι ο σπάνιος λευκός αλιγάτορας ήταν τυλιγμένος σε μια στενή βαλίτσα και ήταν κουλουριασμένος και σχεδόν εντελώς τυλιγμένος σε μεμβράνη με μια μικρή τρύπα για να του επιτρέπει να αναπνέει. Σε βάρος ενός 42χρονου επιβάτη που προσπάθησε να περάσει λαθραία το ζώο, ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ενώ ο αιχμάλωτος αλιγάτορας μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ερπετών στο Μόναχο.

Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν λευκούς αλμπίνο αλιγάτορες σε εξαιρετικά υψηλές τιμές που ξεκινούν από 75.000 ευρώ και πάνω στην Ασία, αναφέρει η γερμανική Bild.

Το ποινικό αδίκημα του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων είναι η μεταφορά ειδών ζώων εντός ή εκτός μιας χώρας χωρίς άδεια. Αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με τον Νόμο για τα Απειλούμενα Είδη (Εισαγωγή και Εξαγωγή) (ESA).

Στη Σιγκαπούρη, οι παραβάτες μπορούν να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης έως και 2 χρόνια  ή και πρόστιμο έως και 50.000 δολαρίων για παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Ωστόσο, αυτό πρόκειται να τροποποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες κυρώσεις. Ως αποτέλεσμα, η μέγιστη ποινή φυλάκισης θα αυξηθεί από 2 χρόνια σε 6 και το πρόστιμο θα αυξηθεί στα 100.000 δολάρια ανά λαθραίο είδος, γράφει η Daily mail. Οι εταιρείες που εμπορεύονται ζώα θα αντιμετωπίσουν επίσης μεγαλύτερες κυρώσεις από τα άτομα.

Σε ανακοίνωσή του, το κεντρικό τελωνείο του Μονάχου ανέφερε: «Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν έναν ζωντανό αλμπίνο αλιγάτορα στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κατά τον έλεγχο των αποσκευών, οι αξιωματικοί ασφαλείας ανακάλυψαν μια ασυνήθιστη εικόνα ακτίνων Χ. Αμέσως ενημέρωσαν τους τελωνειακούς, οι οποίοι ανοίγοντας τη βαλίτσα βρήκαν έναν ζωντανό λευκό αλιγάτορα τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη. Μαζί με τον κτηνίατρο οι τελωνειακοί απεγκλώβισαν το ζώο και ανέλαβαν τις πρώτες βοήθειες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More