Λαϊκή Συνέλευση στην Κάσο για το ακτοπλοϊκό  –  Έντονη διαμαρτυρία των επαγγελματιών του νησιού

Σε λαϊκή συνέλευση έχει καλέσει απόψε τους κατοίκους της Η.Ν. Κάσου ο δήμαρχος, Μιχάλης Ερωτόκριτος, με μοναδικό θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Η ακύρωση του σημερινού δρομολογίου του πλοίου  “Olympus” λόγω της επιθεώρησης από την  αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΝ και η μετάθεση των δρομολογίων του από τις18 Ιουλίου, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του νησιού που βλέπουν να χάνουν την τουριστική σεζόν.

Οι επαγγελματίες της H.Ν.Κάσου με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τους  βουλευτές Δωδεκανήσου, ζητούν άμεσα να αντιμετωπιστεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα. Διαφορετικά το νησί,όπως αναφέρουν, αποκλείεται από την τουριστική ανάπτυξη.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Ακριτικής Ηρωικής Νήσου Κάσου καθώς και οι επαγγελματίες της Κάσου, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σχετικά με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που οδηγεί το νησί μας σε πλήρη απομόνωση και κατά συνέπεια τους επαγγελματίες του νησιού σε οικονομική καταστροφή. Όταν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πνίγεται στους τουρίστες εμείς μόνοι μας -ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ -αγωνιούμε για την επόμενη μέρα ενώ έχουμε περάσει μια διετία με τρομερές οικονομικές δυσκολίες λόγω covid! Οι αιτίες είναι πολλές και οι Υπεύθυνοι επίσης πολλοί και οι Αρμόδιοι ας αποδώσουν ευθύνες, αυτό όμως που προέχει είναι η επιβίωση των κατοίκων του νησιού και των επιχειρηματιών καθώς και ενίσχυση τους και η οριστική διευθέτηση του ζητήματος . Για το σκοπό αυτό ζητάμε από τους Αρμόδιους τα κάτωθι:

Να δρομολογηθεί ΑΜΕΣΑ το ταχύπλοο στη γραμμή ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ- ΡΟΔΟ με παράταση της λειτουργίας του μέχρι τέλη Οκτωβρίου 2022.
Να δρομολογηθεί ΑΜΕΣΑ αξιόπλοο πλοίο τουλάχιστον Β’ Κατηγορίας στη γραμμή που αφορά τη σύνδεση της ΚΑΣΟΥ με το Πειραιά . Όλοι οι Διαγωνισμοί για την ακτοπλοϊκή γραμμή που αφορά ΚΑΣΟ και ΚΑΡΠΑΘΟ να διενεργούνται ένα έτος πριν την έναρξη τους ώστε να αναρτώνται εγκαίρως τα πλάνα των δρομολογίων των πλοίων και να μπορούν οι τουρίστες να κάνουν κράτηση των εισιτηρίων και να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους. Δεδομένου ότι οι ξένοι τουρίστες οργανώνουν από Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους τα ταξίδια τους στο εξωτερικό , με τον τρόπο που διενεργούνται οι διαγωνισμοί και τις διαρκείς καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών ουσιαστικά η Κάσος έχει αποκλειστεί από την Τουριστική ανάπτυξη.
Στις προϋποθέσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς να είναι πλοία Α’ ή Β’ Κατηγορίας για να διασφαλιστεί η ΑΣΦΑΛΗΣ και ΓΡΗΓΟΡΗ μετακίνηση των επιβατών και όχι πλοία 40-45 ετών που έχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και κάνουν 30 ώρες ταξίδι, παρά τις επιμέρους ανεπαρκείς επισκευές τους.
Σχετικά με τα Αεροπορικά δρομολόγια από ΑΘΗΝΑ – ΚΑΣΟ μέσω ΡΟΔΟΥ ή μέσω ΚΑΡΠΑΘΟΥ τα οποία εκτός του υψηλού κόστους ταυτόχρονα δεν υπάρχει ανταπόκριση των πτήσεων και οι επιβάτες ταλαιπωρούνται με πολλές ώρες αναμονής . Επιθυμούμε απευθείας πτήση ΑΘΗΝΑ – ΚΑΣΟ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ( Παρασκευή και Δευτέρα) και τα υπόλοιπα δρομολόγια μέσω ΡΟΔΟΥ να έχουν σύντομη ανταπόκριση .
Δεδομένου ότι η φετινή τουριστική σαιζόν έχει σχεδόν καταστραφεί ζητάμε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΦΚΑ , ΙΚΑ , ΕΦΟΡΙΑΣ, ΚΕΑΟ για όλους τους επαγγελματίες της Ηρωικής Νήσου Κάσου . Με τη πεποίθηση ότι η Κεντρική Διοίκηση θα μεριμνήσει άμεσα για να επιλύσει όλα τα ανωτέρω σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν, αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεση σας . Οι επαγγελματίες της Ακριτικής Ηρωικής Νήσου Κάσου”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy