«Μαθαίνουμε για την ανορεξία και τη βουλιμία. Ελπίδα και Θεραπεία»

Ο Δήμος Καισαριανής και ο σύλλογος γονέων και φίλων πασχόντων από ΔΠΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ την Τετάρτη 19-10-2022 από 16:30 έως 21:00, στο αμφιθέατρο του Δήμου Καισαριανής Βρυούλων και Κλαζομενών διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση – Ημερίδα με Θέμα «Μαθαίνουμε για την ανορεξία και τη βουλιμία. Ελπίδα και Θεραπεία».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η συμμετοχή στην Ημερίδα, Εκπροσώπων όλων των Δημόσιων Φορέων ψυχικής υγείας για τις Διαταραχές Πρόληψης Τροφής (ψυχογενή ανορεξία, βουλιμία και επεισοδιακή υπερφαγία), των συλλογικοτήτων εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων στην υγεία της περιοχής του Δήμου Καισαριανής, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος των ΔΠΤ σε ότι αφορά στην πρόληψη, αλλά και στην διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες.

Η Εκδήλωση φιλοδοξούμε να είναι μια πρώτη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με τις Διαταραχές Πρόληψης Τροφής (ΔΠΤ) και δεδομένου ότι αγγίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας και όχι μόνο, ποσοστό που λόγω της πανδημίας μεγάλωσε θεωρούμε ότι είναι εξ ίσου σημαντικό την προβολή της Εκδήλωσης από τα ΜΜΕ.

Επειδή οι ΔΠΤ είναι μια πολυπαραγοντική ψυχική ασθένεια συνδεόμενη με πολλούς κοινωνικό – οικονομικούς παράγοντες και το καταναλωτικό πρότυπο, στο τέλος των εργασιών της Ημερίδας θα επακολουθήσει συζήτηση προκειμένου να φωτισθεί όσο γίνεται καλύτερα το θέμα».

Το αναλυτικό πρόγραμμα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More