Μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη βόρεια Ελλάδα από τα μπουρίνια

Δέκα λεπτά χαλαζόπτωσης, έντονης βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων έφτασαν για να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το καθιερωμένο πλέον “απογευματινό μπουρίνι” που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη ήταν η αιτία για να ξεριζωθούν δέντρα ορισμένα εκ των οποίων κατέληξαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τις πληγές τους μετρούν αγρότες στην Ξάνθη, τα Κουφάλια και την Πέλλα.

Στην οδό Καλλιδοπούλου κάτοικοι και επαγγελματίες είδαν μεγάλα κλαδιά δέντρου να πέφτουν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ανάλογη εικόνα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπου λόγω των ισχυρών ανέμων κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Ισχυροί άνεμοι που φύσηξαν στην περιοχή Χαριλάου γκρέμισαν τη σαπισμένη λεύκα ύψους 15 μέτρων και την έριξαν πάνω σε σταθμευμένο όχημα ευτυχώς με μικρές ζημιές.

Στην οδό Πλαστήρα “άγιο” είχαν οι θαμώνες και οι υπάλληλοι καφετέριας όταν δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε τζαμαρία προκαλώντας υλικές ζημιές.

Για ακόμη μια φορά αγρότες στο Νομό Πέλλας δοκιμάζονται λίγο πριν την συγκομιδή. Μεγάλες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες σε Άθυρα, Δυτικό, Αγροσυκιά και Ραχώνα από τη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Σε 40.000 χιλιάδες στρέμματα υπολογίζονται οι ζημιές σε κηπευτικά, σιτηρά και δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος από το μπουρίνι. Θερμοκήπια καταστράφηκαν μεταλλικές κατασκευές παρασύρθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν.

Μεγάλες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, ακτινίδια και οπωροκηπευτικά στην Ξάνθη. Συνεργεία του ΕΛΓΑ προχωρούν ήδη στην καταγραφή των ζημιών. Το Δήμο Τοπείρου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς ο οποίος συναντήθηκε με αγρότες που ζητούν την άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ – ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy