Μελβούρνη: 300 σημαντικές Ελληνίδες γυναίκες σε ένα βιβλίο του Συλλόγου «Καλαμάτα 23η Μαρτίου»

Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο Alphington Grammar το βιβλίο «Επιρροή Ελληνίδων Γυναικών 1821 – 2021».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Καλαμάτα 23η Μαρτίου» και την επιμέλεια και συγγραφή του υπογράφει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Ανδρινόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, το βιβλίο αναδεικνύει την επιρροή και τη συμβολή των γυναικών Ελληνικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια και αποτελεί έναν διαρκή φόρο τιμής σε σημαντικά επιτεύγματα γυναικών Ελληνικής καταγωγής που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς, όπως Διοίκηση, Τέχνες, Αθλητισμό, Μαγειρική, Εκπαίδευση, Ψυχαγωγία, Δημοσιογραφία, Δικαιοσύνη, Νομική, Ιατρική, Μουσική, Ειδήσεις, Ολυμπιακοί Αγώνες, Φιλανθρωπία, Θεάτρο, Ποίηση, Πολιτική, Θρησκεία, Αγώνες Αντίστασης, κ.ά.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από την Lily D’Ambrosio , Υπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Παράλληλα θα μιλήσουν πολλοί ομογενείς όπως:
Η Τζένη Μικάκος, πρώην Υπουργός Υγείας
Η Κρις Παυλίδη, πρώην Δήμαρχος Whittlesea και Πρόεδρος της PRONIA
Η Λίτσα Αθανασιάδη, πρώην και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Ποντίων «Ποντιακή Εστία» και Πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων Ωκεανίας
Η Βικτώρια Λοϊζίδη, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Monash και  συγγραφέας Τέχνης στο Naarm (Μελβούρνη)
Ο Παναγιώτης Ανδρινόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy