Μητσοτάκης – Ντράγκι: Πριβέ δείπνο με «καυτή» ατζέντα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 20.30 στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι και σε εξέλιξη είναι η συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Οι δύο ηγέτες συναντώνται λίγες ώρες πριν σηκώσουν αυλαία στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ατζέντα της συζήτησης να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεωπολιτικών, ενεργειακών και οικονομικών θεμάτων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ιταλός ομόλογός του θα θέσουν επί τάπητος τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για τους Ευρωπαίους πολίτες, την επισιτιστική κρίση, τη διμερή οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, τις εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα ενημερώσει τον κ. Ντράγκι για την τουρκική επιθετικότητα. Ένα ζήτημα που θα θέσει και αύριο στις συζητήσεις με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ηγέτες έχουν κοινή οπτική σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη. Όπως, η ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης, αλλά και η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More