Νέο αστυνομικό Μέγαρο στην Αγ. Τριάδα ανακοίνωσε ο T. Θεοδωρικάκος στην Καλαμάτα – Τι είπε για τη βία στα γήπεδα (video)

Σημαντικές ανακοινώσεις είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για την περιοχή της Καλαμάτας, ύστερα από τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε, ότι η Καλαμάτα είναι ένας απ’ τους πιο αναπτυσσόμενους προορισμούς στη χώρα και πρέπει να είναι και να αισθάνεται ασφαλής. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τη συμφωνία της ΕΛ.ΑΣ. με τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση οικοπέδου 9 στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, για τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου, που θα αυξήσει και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής.
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται πτώση της εγκληματικότητας τόσο στην περιοχή της Μεσσηνία όσο και ευρύτερα στην Πελοπόννησο που είναι απ’ τις ασφαλέστερες περιοχές στη χώρα, ωστόσο πρόσθεσε, ότι σε συνεννόηση πάντα με την ηγεσία της Αστυνομίας θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο που αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος για τη δημιουργία του νέου αστυνομικού Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, εκεί βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά, τον οποίο επισκέφθηκε και πριν λίγο χρονικό διάστημα ο γ.γ. κοινωνικής αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών, που πάγιο αίτημα της περιοχής είναι η επαναλειτουργία του, ο κ. Θεοδωρικάκος , αναφερόμενος γενικά και όχι στην συγκεκριμένη περιοχή , σημείωσε πως ένα κτίριο δεν προσθέτει ασφάλεια από μόνο του, αλλά η παρουσία της αστυνομίας σε μια περιοχή πρέπει να είναι το ζητούμενο. Ανέφερε δε, ότι για το σχεδιασμό των τμημάτων υπεύθυνος δεν είναι ο ίδιος αλλά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

«Θα είμαστε αμείλικτοι με τον χουλιγκανισμό»

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε σε ερώτηση και για την παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα. Επισήμανε, ότι η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη και σημαδεύτηκε απ’ την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε άμεσα τη συγκεκριμένη δολοφονία και οδήγησε στη φυλακή τους ενόχους. Συμπλήρωσε, ότι κάποια δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν και προειδοποίησε ότι απέναντι στον χουλιγκανισμό η αστυνομία θα είναι αμείλικτη τη νέα χρονιά.

Όσων αφορά την παρουσία αστυνομικών στους αγώνες, είπε ότι είναι ακόμα απαραίτητη για την τήρηση της δημόσιας τάξης στις περισσότερες αναμετρήσεις, ωστόσο είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε συζήτηση που θα μπορούσε να βελτιώσει το συγκεκριμένο πλαίσιο που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, ολοκληρώνεται με την ομιλία του το βράδυ σε κομματική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy