Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις κατά της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο

Πάνω από δυο ώρες σήμερα κάτοικοι της Κατταβιάς, πρόεδροι από τις άλλες κοινότητες της Νότιας Ρόδου, μαζί με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, είχαν αποκλείσει την είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μη υπολογισμό του κριτηρίου της εντοπιότητας σε διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού  που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόσο ο πρόεδρος της κοινότητας Κατταβιάς, Νίκος Ζαννετάκης, όσο και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Εγγλέζος, ζήτησαν ακόμη μια φορά από τη ΔΕΗ  να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε δώσει προς τον τότε δήμο της Νότιας Ρόδου, προκειμένου να δεχθεί η κοινότητα Καταβιάς την κατασκευή του νέου εργοστασίου μέσα στα διοικητικά της όρια.

Η πρώτη δέσμευση ήταν η προτεραιότητα στις προσλήψεις ντόπιου δυναμικού μέσω του κριτηρίου της εντοπιότητας. Στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη το κριτήριο δεν έχει υπολογιστεί με αποτέλεσμα οι 8 συμμετέχοντες Νοτιοροδίτες να έχουν αποκλειστεί  από τις συνεντεύξεις.

«Αν η ΔΕΗ δεν ανταποκριθεί  στο κάλεσμα μας, οι  κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με δυναμικότερο τρόπο», ανέφερε ο κ. Ζαννετάκης και κάλεσε ακόμη μια φορά τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More