Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δημ. Μαύρος, διευθ/νων σύμβουλος MRB, για την έρευνά του για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τα 6 στοιχεία Κασσελάκη

Το πολιτικό παρασκήνιο ενόψει του β’ γύρου για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απασχόλησε το πάνελ της εκπομπής «Ανάλυσέ το» στην ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο Δημήτρης Μαύρος διευθύνων σύμβουλος MRB μίλησε για την έρευνά του για τον ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας ότι υπήρχαν 4 ζώνες κοινών:

Η ευρεία κοινωνία

Οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Οι άνθρωποι που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν ανεξάρτητα αν είναι ΣΥΡΙΖΑ

Οι άνθρωποι που δήλωναν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και είναι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο στο 3ο φίλτρο έβγαινε πρώτος ο κ. Κασσελάκης με 48% έναντι της κ. Αχτσιόγλου με 30%, ενώ στα άλλα έβγαινε πρώτη η κ. Αχτσιόγλου, ανέφερε ο διευθ/νων σύμβουλος MRB.

Στη συνέχεια ο κ. Μαύρος εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη έρευνα μετρήθηκαν εικόνες και ιδιότητες και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά κέρδιζε παντού ο κ. Κασσελάκης, όπως για παράδειγμα: στο αν μπορεί να ανασυγκροτήσει το κόμμα και να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας, αν μπορεί να προσεγγίσει τους παλιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη, αν είναι σοβαρός, αν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Τσίπρα κλπ. Όπως εξήγησε ακόμα ο κ. Μαύρος, ο κ. Κασσελάκης παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό, 51%, στο αν μπορεί προσελκύσει νέους και 54% στο αν μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους έκτος ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση της έρευνας «προς τα πού θέλετε να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ», το σύνολο της κοινωνίας του πρότεινε να πάει κέντρο – κεντροαριστερά κατά 30-40%, και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουμε το 60% να λένε ότι επιθυμούν κέντροαριστερά.

Στο ερώτημα γιατί κέρδισε ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Δημήτρης Μαύρος παρέθεσε έξι στοιχεία:

Έρχεται ξανά όπως ο Αλέξης Τσίπρας, με την έννοια του άφθαρτου

Έρχεται με πιο μοντέρνο στιλ από τους άλλους υποψήφιους

Έρχεται με social media, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε

Πιο κεντρώο προφίλ

Η ιστορία των αγγλικών

Με όλο αυτό το πακέτο βάζει στην κουβέντα μια καλύτερη προσέγγιση στον τομέα της οικονομίας, όπως την αντιλαμβάνεται σήμερα ο Έλληνας

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:

Ευ. Αποστολάκης στην ΕΡΤ: Δεν είναι ώρα για τοξικότητα – Τι είπε για ενδεχόμενη παραίτησή του

Διευθ. Σύμβουλος MARC για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Το αποτέλεσμα αξίζει να μπει στο Γκίνες» – Ο Κασσελάκης είναι επιλογή ρίσκου με μια φαντασίωση ελπίδας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More