Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υποχωρεί ο θυελλώδης βοριάς

Οι θυελλώδεις βοριάδες μπαίνουν σε φάση υποχώρησης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Kαι ενώ την Παρασκευή πρόσκαιρα θα ενισχυθούν, από το Σαββατοκύριακο και μετά θα εξασθενήσουν πια θεαματικά.

Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι το μικρό καλοκαιράκι του αγίου Δημήτριου θα είναι εδώ, πιστό στο ραντεβού του.Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς, με αρκετό κρύο όμως τοπικά νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Την Πέμπτη δεν προβλέπονται γενικά βροχές στη χώρα μας, θα απολαύσουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 24 με 26 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More