Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από τη διεθνή κοινότητα ζητάει ο Β. Ζελένσκι

Μετά τις νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του από τη διεθνή κοινότητα να προμηθεύσει στις ένοπλες δυνάμεις του περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

«Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει αυτή την τρομοκρατία. Όταν μιλάμε για την ανάγκη της Ουκρανίας για αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα, μιλάμε για αληθινές ζωές που αφαιρούν οι τρομοκράτες», είπε.

«Αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ουκρανίας. Όσο μικρότερες είναι οι τρομοκρατικές δυνατότητες της Ρωσίας τόσο ταχύτερα θα τελειώσει ο πόλεμος», έκρινε. Ο κ. Ζελένσκι επανέλαβε την κατηγορία του Κιέβου ότι η Ρωσία επιτέθηκε χθες κυρίως με ιρανικού σχεδιασμού UAVs. Οι ουκρανικές δυνάμεις αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 37 τέτοια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αρκετούς πυραύλους Κρουζ από το βράδυ της Κυριακής, υποστήριξε.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στα χθεσινά πλήγματα, τέσσερις στο Κίεβο, ανάμεσά τους νεαρό ζευγάρι που περίμενε το πρώτο του παιδί, συνόψισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους. Ο Ρώσος πρόεδρος «Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να καταγράψει ακόμη ένα ‘επίτευγμα’: σκότωσε άλλη μια έγκυο», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More