Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πολλές οι παραγγελίες μικρές οι ποσότητες – Μέση τιμή πανελλαδικά 1,41 €/λίτρο

Με τιμή περίπου 20% υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο άνοιξε χθες η χειμερινή περίοδος για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή στα αστικά κέντρα είναι πιο χαμηλή σε σύγκριση με την περιφέρεια, ενώ υπάρχουν πολίτες, που έσπευσαν ήδη, από την πρώτη ημέρα να κάνουν τις παραγγελίες τους.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ο Αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, καθώς όπως επισήμανε μπορεί η τιμή να διαμορφώθηκε στο 1,4 ευρώ το λίτρο σήμερα πρώτη μέρα διάθεσης, αλλά όπως επισήμανε η παροχή έκπτωσης 6 λεπτών ανά λίτρο στην οποία προχώρησαν χθες το βράδυ τα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων  ισχύει μόνο για όλο τον Οκτώβριο και για το επόμενο διάστημα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το  εάν θα είναι πτωτική η πορεία ή ανοδική. Ωστόσο επισήμανε πως είναι ενθαρρυντικό πως η εκκίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε στα επίπεδα του κλεισίματος του 2022, δηλαδή στην τιμή που έκλεισε τον Απρίλιο . Όπως ενημέρωσε οι παραγγελίες μπορεί να είναι πολλές αλλά σε μικρές ποσότητες.

Επιπλέον πρόσθεσε πως  «πέραν τούτου θα σας πω ότι η μείωση αυτή είναι συμπεριλαμβανομένων και των 25 λεπτών που έδωσε η κυβέρνηση συν αυτά τα 7 λεπτά»

«Μια τέτοια παρέμβαση θα πρέπει να γίνει και στο πετρέλαιο κίνησης» εκτίμησε. Όπως υπογράμμισε «το πετρέλαιο κίνησης βουλιάζει» καθώς όπως σημείωσε «δεν συμφέρει πλέον να κινηθούν τα φορτηγά για τις εσωτερικές και εξωτερικές μεταφορές των εισαγόμενων προΪόντων». Όσον αφορά στις  βιομηχανίες οι οποίες χρησιμοποιούν πρωτογενώς το πετρέλαιο κίνησης ως παραγωγικό μέσο, υπογράμμισε πως «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, διότι επιβαρύνονται τα καταναλωτικά αγαθά»

Με τις ενδείξεις που έχει έως τώρα χαρακτήρισε την κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης υποτονική.

«Ενδεχομένως είμαστε στις πρώτες ημέρες και οι καταναλωτές αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και τις επόμενες μέρες του Οκτωβρίου. Κίνηση υπήρχε και 15 μέρες πριν. Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλές οι παραγγελίες. Περιττό να σας πω ότι τείνει να κλείσει και η επόμενη εβδομάδα για τις παραγγελίες, όλοι οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να πάρουν πετρέλαιο μέχρι τέλος του Οκτώβρη».

Πηγή: ERTNEWS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More