Πρόγραμμα ”Αγησίλαος” – Πελοπόννησος: Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς

Εκδήλωση για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα ”Αγησίλαος”, οργάνωσε στην Τρίπολη η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η πράξη ”Αγησίλαος”, περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων, που σκοπό έχουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Στην ημερίδα, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου της Τρίπολης, αλλά και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Τη δράση, ανέλυσαν οι Εβελίνα Καλλιμάνη, Ειρήνη Τσαλουχίδου, Δημήτρης Λογαράς.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Νίκος Καραλής, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, αλλά και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, Γεωργία Παναγοπούλου.

Το πρόγραμμα αυτό, ξεκίνησε ήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η δράση, περιλαμβάνει:

– Ενημέρωση
– Εργαστήρια
– Τεχνικές συναντήσεις
– Συμβουλευτική, κατάρτιση, εκπαίδευση
– Συνέργειες, συνεργασίες με Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Κινήματα, Σωματεία, Συλλόγους, λοιπές δομές.

Στ. Ζορμπαλάς

Στόχοι της Πράξης είναι:

α. Η προώθηση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας, στο σύνολο της κοινωνίας,
β. Η προώθηση, της ένταξης των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, στην αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, απ’ την Τρίπολη, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι άλλοι χρηματοδοτικοί πόροι, αποτελούν μία καλή ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθούν στη χώρα, οι απαραίτητες υποδομές και δομές, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη, την πραγματική συμπερίληψη για τα ΑμεΑ, ώστε να μην δούμε πάλι, περιπτώσεις Κωσταλέξη και Λάρισας. Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποκτήσει τα κινηματικά της χαρακτηριστικά και να γίνει φορέας που θα συμβάλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Τα ΑμεΑ θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν στον τόπο τους, όλα τα δικαιώματά τους, επί ίσοις όροις, όπως όλος ο κόσμος. Αυτό είναι το μήνυμα, αυτό έρχεται να προωθήσει η Πράξη ”Αγησίλαος” “.

Το πρόγραμμα αυτό, υλοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και λήγει στο τέλος του 2023.

Χρηματοδοτείται απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΠΕΠ Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ), απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy