Πόρισμα «καταπέλτης» για Κιβωτό του Κόσμου: Στο «κάδρο» τέσσερα πρόσωπα για ξέπλυμα, υπεξαίρεση και απιστία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος διαβίβασε το πόρισμά της στην Εισαγγελία, με βάση το οποίο υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης πολύ σοβαρών αδικημάτων, με αποτέλεσμα της δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Το δεκασέλιδο πόρισμα που συνέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης φαίνεται ότι βάζει στο «κάδρο» τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα αλλά και τουλάχιστον δύο ακόμη πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος.

Μάλιστα, διατάχθηκε η οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων 

Από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της Κιβωτού του Κόσμου, ο κ. Βουρλιώτης εντόπισε σοβαρές ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων: της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα διαπιστώνει κακοδιαχείριση στα οικονομικά της ΜΚΟ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ζούσαν με τα χρήματα της Κιβωτού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται δε, στην αγορά ενός ακινήτου από τον πατέρα Αντώνιο, η οποία θεωρείται ύποπτη.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Σέβης.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά | ΕΡΤ

Κιβωτός του Κόσμου: Πόρισμα «κόλαφος» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση, απιστία – Δέσμευση περιουσιών
«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεύτερη καταγγελία για ασέλγεια – Τι λέει στην ΕΡΤ η μητέρα του 15χρονου
Δ. Μιχαηλίδου: Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More