Πώς εντοπίστηκε η σορός της αγνοούμενης στην Κρήτη (video)

Τις δραματικές στιγμές του εντοπισμού και της ανάσυρσης της σορού της αγνοούμενης στην Κρήτη μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στον χειριστή του drown της Πυροσβεστικής, στο λιμανάκι της Παντάνασσας, όταν εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας από αυτοδύτες σε βραχώδη ορμίσκο, ανάμεσα στους όρμους της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς.

Όπως μεταδίδει ο Ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Παπαδάκης:

«Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, βρισκόμουν ακριβώς δίπλα στον χειριστή του drown της Πυροσβεστικής. Εντοπίστηκε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ανθρώπινο σώμα,  ανάμεσα σε πολλά φερτά υλικά, κυρίως καλάμια, αλλά και κάθε είδους υλικό που είχε παρασυρθεί από τα καταστήματα εξαιτίας του χείμαρρου που «εξερράγη».

Αμέσως οι έμπειροι χειριστές του drown διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που έβλεπαν να είναι ανθρώπινο σώμα.

Έσπευσαν εκεί τα πλωτά του λιμενικού, τα φουσκωτά μαζί με το πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους αυτοδύτες και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, γιατί ήταν πολύ κοντά στη βραχώδη ακτή και ο κυματισμός ήταν πολύ έντονος, κατάφεραν να προσεγγίσουν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για σορό γυναίκας, την οποία επιβίβασαν σε ένα από τα πλωτά, το οποίο ήρθε εδώ στο λιμανάκι της Παντάνασσας.

Ασθενοφόρο και άλλο όχημα δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, μέχρι να καθαριστούν οι δρόμοι.

Μεταφέρθηκε εδώ η σορός,  παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου θα κληθεί ο σύζυγος και οι συγγενείς της γυναίκας, η οποία αγνοείται, για να διαπιστώσουν επισήμως εάν πρόκειται για εκείνη, να γίνει δηλαδή η ταυτοποίηση της σορού.

Πλέον μπορούμε να μιλάμε επισήμως για δύο νεκρούς ως απολογισμό της κακοκαιρίας που έπληξε χθες την Κρήτη»

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More