Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Φραγκούλης, εμπειρογνώμονας: Άγνωστο αν ήταν διερχόμενο από τη Σερβία το Antonov 12 (video)

Δεν είναι ακόμα γνωστό το αν πρόκειται για διερχόμενο από τη Σερβία αεροσκάφος, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παντελής Φραγκούλης, πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov 12 δυτικά της Καβάλας.

«Δεν το έχουμε διευκρινίσει αν έφυγε από τη Σερβία ή αν ήταν διερχόμενο από εκεί. Τίποτα δεν έχουμε ακόμα, πέρα από την πτώση του αεροσκάφους» είπε χαρακτηριστικά,  σημειώνοντας ότι τα αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν και εξειδικευμένο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου μηχανικού.

«Υπάρχει ένα επικίνδυνο φορτίο, που μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή έκρηξη, βάρους 20 τόνων (…) Δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκάλεσε τη φωτιά. Ήταν μια τυφλή πτηση, ο άνθρωπος προσπαθούσε να σώσει το αεροσκάφος, μέχρι την τελευταία στιγμή», τόνισε σχετικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει μια πρώτη προσέγγιση και άρα εκτίμηση του τι ακριβώς συνέβη. «Δεν ξέρουμε σε ποια έκταση έχουν διασπαρεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους», είπε ακόμη ο κ. Φραγκούλης.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More