Σάμος: Τίμησαν τα αδικοχαμένα μέλη του ελικοπτέρου που έπεσε στην πλάκα Μαραθοκάμπου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Σάμου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά στην Πλάκα Μαραθοκάμπου αφιερωμένη στη μνήμη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του στις 13 Ιουλίου ,στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Με την παρουσία της μητέρας, της συζύγου, της κόρης , του αδελφού και άλλων συγγενών του άτυχου έλληνα διερμηνέα και συντονιστή πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή για τους δύο νεκρούς, τον 49χρονο απόστρατο της Αεροπορίας Στρατού Θεόδωρο Βλάχο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Μογκόρεαν Σεργκέι.

Στο κάλεσμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου Αλέξανδρου Λυμπέρη ανταποκρίθηκε το σύνολο σχεδόν της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου οι οποίοι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι Αγίου Μηνά και στην συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων ανδρών.

Αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι κατέβηκαν στο σημείο της Πλάκας για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη των δυο νεκρών με τραγικές φιγούρες τη μητέρα και τη σύζυγο του Θεόδωρου Βλάχου ενώ τόσο ο Δήμαρχος όσο και η οικογένεια του εκλιπόντος αφού ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν εκείνη την τραγική ημέρα στην ανεύρεση των μελών του πληρώματος ζήτησαν και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η υπόσχεση που δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή είναι ότι η Σάμος δε θα ξεχάσει τα δύο μέλη του πληρώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More