Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σερβικά ΜΜΕ: Σε αμερικανική εταιρεία ανήκε το An-12 που συνετρίβη στη Καβάλα

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε στην Σερβία για το μεταγωγικό αεροσκάφους τύπου Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα. Τα σερβικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν ρεπορτάζ από τα ελληνικά ΜΜΕ κυρίως από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το βέβαιο είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε το βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις στην νότια Σερβία.

Σε διάφορες ιστοσελίδες σερβικών ΜΜΕ εμφανίζονται αυτόπτες μάρτυρες που κατοικούν κοντά στο αεροδρόμιο της Νις και αναφέρουν ότι είδαν το αεροσκάφος να απογειώνεται. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι «είχε κάπως ανώμαλη πορεία». Η εφημερίδα «Πολίτικα» αναφέρει ότι «το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική αμερικανική εταιρεία και ήταν καταχωρημένο στην Ουκρανία».

Μεγάλο ερωτηματικό για τα σερβικά ΜΜΕ παραμένει το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος και δεν αποκλείεται το γεγονός να μετέφερε στρατιωτικό υλικό μιας και η Σερβία εξάγει πυρομαχικά σε πολλές χώρες της Μεσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας δεν διαθέτουν μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Antonov An-12.

Η Γιουγκοσλαβία είχε αγοράσει δύο An-12 ωστόσο το ένα συνετριβη έξω από την Γιερεβάν της Αρμενίας στις 12 Δεκεμβρίου του 1988 και το δεύτερο πουλήθηκε το 1998 σε βουλγαρική ιδιωτική εταιρία αερομεταφορών.

Ανταπόκριση: Νίκος Πέλπας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More