Στην έκτη θέση στο Διηπειρωτικό Διαδικτυακό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Φυλακών η Κέρκυρα

Την έκτη θέση κατέλαβε, επιτυγχάνοντας τρεις νίκες σε ένα δύσκολο όμιλο, η ομάδα του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας στο Διηπειρωτικό Διαδικτυακό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Φυλακών, που διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά υπό της αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) στα πλαίσια του προγράμματος Chess for Freedom.

Η μία ήταν με την ομάδα της Ζιμπάμπουε, που κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου (ήταν η μοναδική ήττα τους), και οι άλλες δύο με την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αγώνες έγιναν μέσω της σκακιστικής πλατφόρμας chess.com την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και πήραν μέρος 61 ομάδες ανδρικών φυλακών, 12 γυναικείων φυλακών και 12 αναμορφωτηρίων νέων από όλο τον κόσμο. Οι παρτίδες έγιναν ανώνυμα και διάρκεσαν 5 ώρες, ενώ στην ομάδα της Κέρκυρας αγωνίστηκαν 5 παίκτες (4 με 1 αναπληρωματικό) με καλύτερο σκορ στις δύο πρώτες σκακιέρες με τους Μόντι και Ολιάν να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες.  Η συμμετοχή της ομάδας στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος έγινε δυνατή χάρη στην υποστήριξη της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης Λίτσας Σταύρου και του Αρχιφύλακα Ελισσαίου Δαλιάνη, ο οποίος μάλιστα έκανε συμβολικά την πρώτη κίνηση στην πρώτη παρτίδα.

Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα  ήταν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας κοινωνικής προσφοράς που ανέλαβε ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας από τον Σεπτέμβρη του 2021 με μαθήματα σκακιού και διοργάνωση αγώνων επίδειξης και τουρνουά, σε συνεργασία με το πρωτοποριακό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί μέσα στο κατάστημα κράτησης. Τα μαθήματα γίνονται από προπονητή του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας κάθε εβδομάδα για 2 ώρες και αφορούν τόσο αρχάριους, όσο και κρατούμενους που ήδη κατέχουν τις βασικές σκακιστικές γνώσεις, με σκακιστικό υλικό (σκακιέρες-σκακιστικά σετ) που παρέχει ο σύλλογος.

Μάλιστα, διοργανώθηκε τον Μάιο το πρώτο εσωτερικό  Πρωτάθλημα Φυλακών στη χώρα όπου πήραν μέρος 28 σκακιστές, κρατούμενοι και σωφρονιστικού υπάλληλοι, που έπαιξαν 5 παρτίδες ο καθένας στους χώρους του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας που είχαν διαμορφωθεί σε αίθουσα σκακιστικού τουρνουά. Οι κρατούμενοι που πήραν τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα, συγκρότησαν την ομάδα που πήρε μέρος στο Διηπειρωτικό.

Να σημειώσουμε την ανεκτίμητη βοήθεια των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν το πρωτοποριακό Σχολείο 2ης Ευκαιρίας, το έργο των οποίων αξίζει την πλήρη στήριξη των θεσμών και της τοπικής κοινωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More