Συγκέντρωση μελών του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Δ. Λιγνάδη

Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη έκαναν σήμερα το βράδυ μέλη του Ρουβίκωνα λέγοντας πως είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά ενώ έγραψαν συνθήματα με σπρέι.

Νωρίτερα η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ ζήτησε με επείγουσα παραγγελία της να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου σε 12ετή κάθειρξη, καθώς και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν ορθώς αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους άλλους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η απόφαση αναστολής έρχεται σε τελείως άλλη κατεύθυνση από την εισαγγελική εισήγηση να καταδικαστεί για 3 βιασμούς, να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από την κάθειρξη 12 ετών και να μην χορηγηθεί αναστολή μέχρι την έναρξη της διαδικασίας στο Εφετείο.

Σχετικό Άρθρο: Αποφυλακίστηκε ο Δ. Λιγνάδης: Άσκηση έφεσης μελετά η Εισαγγελία Εφετών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy