Συγκέντρωση φορέων ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Κινητοποίηση ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ διοργανώνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 7.30μμ έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 29 και στις 30 Ιούνη στη Μαδρίτη.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα το λαό μας σε στόχο αντιποίνων! Οι αμερικανοΝΑΤΟικές Βάσεις που αναβαθμίστηκαν με την ψήφιση της πρόσφατης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας είναι οργανικά ενταγμένες στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κατά άλλων λαών! Καταδικάζουμε τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία».

Επίσης η επιτροπή ζητάει «να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας και να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy