Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την κατάργηση της Συμφωνίας Επανεισδοχής με την ΕΕ ζητά ο Μπαχτσελί

Τον τερματισμό της Συμφωνίας Επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών με την ΕΕ ζήτησε ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικός εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Ο αρχηγός του ΜΗΡ ζήτησε την επιστροφή των Σύρων ζητούντων άσυλο από την Τουρκία και έκανε λόγο για κινδύνους για την πληθυσμιακή ισορροπία, την εθνική σύνθεση και το μέλλον της χώρας.

Το σχετικό απόσπασμα της ομιλία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του MHΡ έχει ως εξής:

«Η εισροή μεταναστών και προσφύγων είναι ένα από τα πιο έντυνα και φλέγοντα προβλήματα, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην εποχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε ενάντια στις επικίνδυνες ροές που θα βλάψουν τη δημογραφική μας σταθερότητα και το δημογραφικό μας μέλλον, είμαστε εντελώς ενάντια στις ανθρώπινες ροές που θα νοθεύσουν την πληθυσμιακή μας ισορροπία, την εθνική μας σύνθσεη και την ύπαρξή μας σε αυτή τη γεωγραφία. Η εθελοντική, ασφαλής επιστροφή με αξιοπρέπεια των Σύρων αιτούντων άσυλο με καθεστώς προσωρινής προστασίας στη χώρα μας πρέπει να διασφαλιστεί σταδιακά, να σπάσει η «ραχοκοκαλιά» της παράτυπης μετανάστευσης. Να τερματιστεί η Συμφωνία Επανεισδοχής. Η άποψη του MHP για το σημαντικό αυτό ζήτημα ταυτίζεται με τη μία και μοναδική άποψη του έθνους μας».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αρχηγός των Τούρκων εθνικιστών Γκρίζων Λύκων δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ δεν εξελίσσονται με σταθερό, καλοπροαίρετο και χωρίς προκαταλήψεις τρόπο. Επιπλέον, η υποκειμενική άποψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, ιδίως η λανθασμένη προσέγγισή της στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Τα θεσμικά όργανα που είναι επιφορτισμένα με τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης, ευημερίας, σταθερότητας και ασφάλειας έχουν χρεοκοπήσει. Στην παρούσα φάση, είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και το επανεκλεγμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προβούν σε έναν απολογισμό συνείδησης, δικαιοσύνης και ανθρωπισμού».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More