«Τον αδίκησαν στο Πεκίνο, αλλά πήρε μετάλλιο» – Λύγισε ο Πύρρος Δήμας στην ΕΡΤ για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (video)

«Από το 2000 ώς το 2012 ταξιδέψαμε μαζί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ το 2000, όταν έσπασε το πόδι του, ταξιδέψαμε μαζί με το αεροπλάνο και έβαλαν τα μετάλλια μπροστά. Ο Αλέξανδρος με το σπασμένο πόδι δεν μπορούσε να κάτσει αλλού. Ήταν και ψηλός. Το καλύτερο παιδί. Με το χαμόγελο, την ευγένειά του. Το 2004 στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί. Πήρε το αίμα του πίσω με το μετάλλιο. Στο Πεκίνο είχα πάει ως αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας. Κι εκεί τον αδίκησαν, αλλά πήρε μετάλλιο», είπε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον σπουδαίο Ολυμπιονίκη που έφυγε σήμερα από τη ζωή και πάλεψε μέχρι τέλους.

«Ζήσαμε πολλές στιγμές μαζί με τον Αλέξανδρο, με έπαιρνε τηλέφωνο, με ρώταγε για τη γυναίκα μου (σ.σ.: η σύζυγος του Πύρρου Δήμα απεβίωσε από την επάρατη νόσο), για τα παιδιά μου, πολύ γλυκό παιδί. Όταν σηκώθηκα το πρωί να ετοιμάσω τον Νικολάκη για το σχολείο το έμαθα… Είναι στενάχωρο πολύ» είπε.

«Με πήρε και η Δώρα τηλέφωνο και μου ζήτησε να πω δυο λόγια αύριο στην κηδεία. Δεν μπορώ ούτε να πάω στην κηδεία, γιατί, δυστυχώς, δεν μπορώ να το περάσω αυτό ξανά. Ελπίζω να μην τύχει σε κανέναν αυτό» ανέφερε ακόμη στην ΕΡΤ, ξεσπώντας σε κλάματα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More