Το ΜέΡΑ25 για τον τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ

«Ζητάμε τώρα αύξηση της χρηματοδότησης», αναφέρει ανακοίνωση της Νεολαίας του ΜέΡΑ25, μετά το περιστατικό της πτώσης φοιτητή στο ΑΠΘ, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση των Πανεπιστημίων.

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Εγκληματικό υπουργείο Παιδείας. Η κατάσταση σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας είναι η ίδια. Αίθουσες και αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα λόγω απουσίας διδακτικού προσωπικού και αιθουσών. Οι τυχεροί βρίσκουν θέση στα σκαλοπάτια ανάμεσα στα έδρανα.

Ένας φοιτητής έπεσε σήμερα από τον τρίτο όροφο παρακολουθώντας το μάθημα του και από τύχη δεν έχασε τη ζωή του. Το ΑΠΘ αποτελεί τη μικρογραφία ολόκληρης της πανεπιστημιακής ζωής της χώρας.

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τη μία και φοιτητές πέφτουν από τα παράθυρα επειδή δε βρίσκουν θέση να κάτσουν από την άλλη.

Η συνταγή της ιδιωτικοποίησης θέλει δύο απλά υλικά:

1) καταστολή και 2) υποχρηματοδότηση.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να παρουσιάσει εγκατάλειψη και καταστραφεί ολοσχερώς. Όταν εξαφανιστεί η έννοια του δημοσίου πανεπιστημίου προσθέτουμε φίλους μας κολλεγιάρχες για να εμπορευματοποιήσουμε και την παιδεία.

Ένας φοιτητής παρακολουθούσε το μάθημα του για να προλάβει να τελειώσει τη σχολή στην απειλή του ν+2 και βρέθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Κυρία Κεραμέως μας θέλετε φοβισμένους και τραυματισμένους.

Είμαστε οργισμένοι/ες.

Ζητάμε τώρα αύξηση της χρηματοδότησης.

Ζητάμε άμεση αύξηση του διδακτικού προσωπικού, βελτίωση και δημιουργία απαραίτητων υποδομών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Δώστε χρήματα για την Παιδεία, όχι για την πανεπιστημιακή αστυνομία».

 

Σχετική είδηση: Θεσσαλονίκη: 19χρονος φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ ενώ παρακολουθούσε μάθημα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More