Το μπάσκετ του Αιγαίου στα γήπεδα της Αθήνας

του Νάσου Μπράτσου

Ξεκινάει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο του Μετς το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄Εθνική κατηγορία του μπάσκετ ανδρών για τους πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου (πλην Κρήτης). Οι ομάδες που πρώτευσαν στα πρωταθλήματα των νομών Χίου (Ν.Ο. Θυμιανών), Λέσβου (Αιολικός), Σάμου (Α.Ε.Καρλοβάσου), Κυκλάδων (Παναξιακός), Δωδεκανήσων (Ένωση Αθλητισμού Καλύμνου -ΕΑΚΑ), θα αναμετρηθούν για μία θέση ανόδου.

Αυτή τη χρονιά η πρωταθλήτρια νομού Σάμου, Α.Ε. Καρλοβάσου δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος και έτσι οι διεκδικητές θα είναι τέσσερις και οι θέσεις ανόδου ίσως γίνουν δύο, αν τελικά ο ΒΑΟΛ Χίου δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική για οικονομικούς λόγους και αυτοβούλως θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα Χίου οπότε αδειάζει μία θέση και πρέπει να καλυφθεί. Αν οι Σαμιώτες συμμετείχαν οι αγώνες θα ξεκινούσαν την Τετάρτη 22/6.

Οι αναφορές σε ΒΑΟΛ και Καρλόβασι, δείχνουν και τον οικονομικό βραχνά για τα νησιωτικά σωματεία που το κόστος των μετακινήσεων και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των παικτών τους που συχνά είναι απαγορευτικές για αθλητική δράση σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, είναι χαρακτηριστικά των εμποδίων που συναντάει ο αθλητισμός σε ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό επίπεδο.

Η διοργάνωση γίνεται στην Αθήνα όπου το έδαφος είναι ουδέτερο και τα τελευταία κορονοϊκά χρόνια, επλήγη και αυτή από τις συνέπειες της πανδημίας. Φέτος επανέρχεται εν μέσω καύσωνα και ανοδικής τάσης των κρουσμάτων.

Πιστεύουμε ότι το ευρύχωρο Μετς, μπορεί να εξασφαλίσει, με την παράλληλη προσοχή και τήρηση μέτρων από όσους επιλέξουν να πάνε (η είσοδος είναι ελεύθερη) την παρακολούθηση με ασφάλεια.

Στο δεύτερο γήπεδο του Μετς, χώρο που πολλές φορές έχει φιλοξενήσει τέτοιου τύπου διοργανώσεις, θα έχουμε ανάλογες αναμετρήσεις ανόδου από γυναικείες ομάδες μπάσκετ. Οι αγώνες του ανδρικού έχουν οριστεί την Παρασκευή 5μμ και 7μμ, το Σάββατο 4μμ και 6μμ και την Κυριακή 11πμ και 1μμ.

από την ανάλογη διοργάνωση του 2011 στο Μετς, φωτο από το αρχείο μας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/06/2022
ΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ
ΝΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ – ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/06/2022
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ – ΝΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ
ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤ. – ΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/06/2022
ΝΟ ΘΥΜΙΑΝΩΝ – ΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ – ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤ.

φωτο από τη διοργάνωση του 2019 στο γήπεδο Περιστερίου, από το αρχείο μας

Ένα χειροκρότημα όσοι αγωνίζονται στα νησιωτικά πρωταθλήματα, αλλά και ευρύτερα στην περιφέρεια, το αξίζουν ούτως ή άλλως και η παρακολούθηση του ειδικού πρωταθλήματος πάντα ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία.

To πρόγραμμα του ειδικού πρωταθλήματος Ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Οι υποόμιλοι που σχηματίστηκαν είναι οι εξής:

Α’ Υποόμιλος
1.ΕΑ Προμηθέας 2014
2.Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας
3.Βούρειος ΑΟΛ Χίου

Β’ Υποόμιλος
1.ΚΟΜ Πελασγός
2.ΑΟ Ολυμπιάδα Άσσου-Λεχαιου 2004
3.ΑΟΝΑ Ηρόδοτος

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Ιουνίου
16.00 Πρωτέας Σχηματαρίου-Προμηθέας
18.00 Πελασγός-Ολυμπιάδα

Παρασκευή 24 Ιουνίου
13.00 Προμηθέας-Βούρειος
15.00 Ολυμπιάδα-Ηρόδοτος

Σάββατο 25 Ιουνίου
12.00 Βούρειος-Πρωτέας Σχηματαρίου
14.00 Ηρόδοτος-Πελασγός

Κυριακή 26 Ιουνίου
15.00 Νικητής 1ου Υποομίλου-Νικητής 2ου Υποομίλου

Κεντρική φωτο: από τη διοργάνωση του 2018 στο γήπεδο Περιστερίου, από το αρχείο μας

Σχετικά θέματα

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα

Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»

Το Αιγαίο παίζει μπάσκετ στην Αθήνα από 22 έως 26 Ιουνίου

«Κολοβό» πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy