Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το ταξίδι του Αλφειού» σε πρώτη εκτέλεση από την Ορχήστρα της ΕΡΤ

Μια σπουδαία παρακαταθήκη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου άφησε ο Δήμος Πύργου.

Στην επίσημη έναρξη, στη μαρίνα του Κατακόλου, ζωντάνεψε ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας μέσα από το καταπληκτικό έργο του βραβευμένου συνθέτη Γιώργου Βούκανου «Το ταξίδι του Αλφειού» σε κείμενα Έφης Παναγοπούλου που παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Η αρχαία πόλη βρίσκεται στο βυθό από το 600 μ.χ. Όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η αξία της, οι συμβολισμοί της… Το λιμάνι των Ολυμπιακών Αγώνων φυλασσόταν από το κάστρο Μποβουάρ, και καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια με το Υπουργείο Πολιτισμού, όλη αυτή η ενότητα να πάρει τη θέση που της αξίζει. …Υπάρχει λοιπόν ο Πύργος με πολύ βαθιές ρίζες στην ιστορία και τον πολιτισμό. Και οφείλουμε σ’ αυτές τις ρίζες να δώσουμε «οξυγόνο και νερό» για να δυναμώσουν… τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της ηλειακής πρωτεύουσας Τάκης Αντωνακόπουλος.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν η μαγευτική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο μοναδικός τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης αφηγήθηκε με αισθαντικό τρόπο το μύθο. Η μυθική προσωπικότητα του Αλφειού ζωντάνεψε από τον ταλαντούχο Βασίλη Μίχα, και η αέρινη Χρύσα Ρώμα έγινε η Αρέθουσα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More