Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπ. Εξωτερικών: Ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για τα Δυτικά Βαλκάνια

Η Πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, ορίστηκε ως ειδική απεσταλμένη του Υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια, με απόφαση του υπουργού Νίκου Δένδια, θέλοντας έτσι να καταδείξει την πρωταρχική σημασία που έχει για την Ελλάδα η εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό προωθεί την εμπέδωση των διμερών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες εβδομάδες διαδοχικές επισκέψεις σε Τίρανα, Σκόπια, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα και Πρίστινα.

Η Πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, ορίστηκε ως ειδική απεσταλμένη, καθήκοντα τα οποία θα εκτελεί παράλληλα με τα τωρινά της καθήκοντα.

H κυρία Γραμματά ανέλαβε Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία, με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία το 2019. Προηγουμένως είχε διατελέσει Διευθύντρια της Διεύθυνσης Χωρών Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More