Φλώρινα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα ορυχεία Αχλάδας (βίντεο)

Ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενάντια στην αναστολή της απόφασης καταγγελίας μίσθωσης των ορυχείων και έκπτωση της μισθώτριας εταιρίας, επέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου, παρουσία του δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, οι εργαζόμενοι των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας την Τρίτη 19 Ιουλίου, μετά την πορεία και συγκέντρωση που πραγματοποιήσαν στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Ο κ. Βόσδου επανέλαβε την πάγια τοποθέτηση του ότι ο λιγνίτης είναι στρατηγικό απόθεμα ενέργειας για την χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την αναστολή της απόφασης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των ορυχείων και η εξόρυξη του λιγνίτη.

Ο κ. Γιαννάκης επισήμανε ότι τα ορυχεία πρέπει να παραμείνουν ενεργά, λόγω της ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, και ότι θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κλείνοντας εξέφρασαν από κοινού τη στήριξη τους στα δίκαια αιτήματα τους για εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι θα συνδράμουν με κάθε τρόπο από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων των σωματείων για τον συντονισμό των ενεργειών, ώστε να αποτραπεί μια νέα δυσμενής εξέλιξη για την περιοχή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy