Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χειραψία με γροθιά του Μπάιντεν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντάλλαξε «χειραψία» με… γροθιά με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία παρακολουθείται στενά και οι ειδικοί παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος και τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου που επιδιώκει να επανορθώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ριάντ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα συζητήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα από τα πολλά θέματα που στάθηκαν αφορμή για το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο χωρών, αφού οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας διάδοχος ενέκρινε τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018. Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονία.

Ο Μπάιντεν έγινε δεκτός κατά την άφιξή του στην Τζέντα από τον περιφερειακό κυβερνήτη της Μέκκας, τον πρίγκιπα Χαλίντ αλ Φαϊζάλ. Παρών στην υποδοχή του Αμερικανού προέδρου ήταν και Σαουδάραβας πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Ρίμα μπιν Μπάνταρ αλ Σαούντ. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στη συνέχεια πλάνα από την υποδοχή του Μπάιντεν στο βασιλικό παλάτι από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More