Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβαλε το νικητήριο πέναλτι και δεν κατάλαβε ότι έστειλε τη χώρα της στον τελικό!

Μια από τις πιο ασυνήθιστες στιγμές σε αγώνα ποδοσφαίρου συνέβη κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Νιγηρία, όταν η Ροζέλα Αγιάν ευστόχησε στο νικητήριο πέναλτι, αλλά δεν το αντιλήφθηκε αμέσως παρά μόνον από τους πανηγυρισμούς στις εξέδρες και τις αντιδράσεις των συμπαικτριών της!

Μετά την ισοπαλία 1-1 στον κανονικό αγώνα και στην παράταση μεταξύ του οικοδεσπότη Μαρόκου και της Νιγηρίας, ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι μπροστά σε ένα πλήθος ρεκόρ 45.000 ατόμων στο στάδιο Mohamed V της Καζαμπλάνκα.

Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να εκτελέσουν με επιτυχία τα πρώτα τους πέναλτι πριν η Ifeoma Onumonu αστοχήσει στο δεύτερο πέναλτι της Νιγηρίας, δίνοντας στο Μαρόκο το πλεονέκτημα στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ευστοχήσουν τα επόμενα τρία πέναλτι τους για να αφήσουν την επιθετική της Τότεναμ, Αγιάν, να εκτελέσει το τελευταίο καθοριστικό πέναλτι, πλην όμως δεν αντιλήφθηκε ότι ήταν το τελευταίο.

Με “κρύο αίμα”, η γεννημένη στο Ρέντινγκ Ayane έστειλε την τερματοφύλακα της Νιγηρίας Chiamaka Nnadozie στην αντίθετη γωνιά, πλασάροντας ήρεμα τη μπάλα στα δίχτυα.
Ενώ η συνήθης αντίδραση θα ήταν να αρχίσει να πανηγυρίζει η Αγιάν, η επιθετικός αντ’ αυτού γυρίζει και αρχίζει να περπατά ατάραχη, πιστεύοντας ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα πέναλτι.
Αλλά με τις συμπαίκτριές της να την πλησιάζουν πανηγυρίζοντας, μια μπερδεμένη Αγιάν κοιτάζει τριγύρω, ανοίγει τα χέρια της για να ρωτήσει τι συμβαίνει πριν πέσει στην αγκαλιά των συμπαικτριών της.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα, η Νιγηρία αγωνιζόταν με 10 παίκτες αφού η μέσος Χαλιματού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενες σκόραραν πρώτες μετά από ένα αυτογκόλ της Γιασμίν Μράμπετ πριν η Σαναά Μσούντι ισοφαρίσει γρήγορα για το Μαρόκο.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είδαν την επιθετικό Rasheedat Ajibade να βλέπει επίσης την κόκκινη κάρτα με 19 λεπτά να απομένουν, αφήνοντάς τους να αμύνονται αποφασιστικά για το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Η ομάδα του Ρέιναλντ Πέδρος κέρδισε τελικά με 5-4 τα πέναλτι για να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Μαρόκο θα αντιμετωπίσει τη Νότια Αφρική στον τελικό της 23ης Ιουλίου, όπου θα αναδειχθεί η νέα πρωταθλήτρια Αφρικής.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More