Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ για τη φορολόγηση των υπερεσόδων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη φορολόγηση των υπερεσόδων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, έκκληση απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προς τα πολιτικά κόμματα να προσέξουν ενόψει εκλογών καθώς η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά. Αναφερόμενος μάλιστα στην πορεία των επιτοκίων, εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να φτάσει στο 3% έως το Μάρτιο από 2% που είναι σήμερα.

Παρουσία στις διεθνείς αγορές, μείωση της σχέσης χρέους / ΑΕΠ αλλά και διατήρηση σημαντικού μαξιλαριού ρευστότητας αποτελούν τους στόχους του ΟΔΔΗΧ για το 2023.

Το νέο έτος το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να εκδώσει χρέος ύψους 7 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εκτιμά ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης κι άλλες πηγές θα εισρεύσουν 4,2 δισ., 2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και ανάλωση 2,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ρευστότητας. Παράλληλα, σχεδιάζεται η έκδοση πράσινου ομολόγου το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας “Πάω Μπροστά” για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Το πρόγραμμα αφορά 150.000 εργαζόμενους από τον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους. Το πρόγραμμα προβλέπει και  καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος 400 ευρώ ενώ οι αιτήσεις ξεκίνησαν ήδη από σήμερα.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη ετήσια κλήρωση φορολοταρίας, με την οποία 12 τυχεροί φορολογούμενοι θα λάβουν από 100.000 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον 83 φορολογούμενοι μοιράστηκαν από 1.000 ευρώ ο καθένας, με τα ποσά να προέρχονται από τα αδιάθετα έπαθλα προηγούμενων κληρώσεων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΑΛΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More