Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Υγεία: Γιατί οι άνδρες αντιστέκονται στη ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα εργαλείο βοήθειας για όσους πάσχουν από μέτριες ή ήπιες ψυχικές διαταραχές ή αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες. Οι άνδρες όμως που επιλέγουν να κάνουν ψυχοθεραπεία είναι σημαντικά λιγότεροι από τις γυναίκες.

Σε πολυετή κλινική έρευνα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε πόλεις και χωριά του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι οι νέοι άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρή ψυχική διαταραχή, είναι αυτοί που αρνούνται να δεχθούν βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Η Αθήνα βραβεύτηκε από τη Συμμαχία για Υγιείς Πόλεις: Η Αθήνα είναι μια από τις 5 πόλεις παγκοσμίως, που βραβεύθηκαν για τα επιτεύγματά τους στη Δημόσια Υγεία, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας για Υγιείς Πόλεις. Συγκεκριμένα, η ελληνική πρωτεύουσα βραβεύτηκε για τις δράσεις της στον τομέα των εξαρτήσεων από ναρκωτικές ουσίες. Ειδικότερα, για την αύξηση της πρόσβασης στη ναλοξόνη, που είναι παράγωγο της μορφίνης και αποτελεί αποτελεσματικό αντίδοτο στις περιπτώσεις υπερδοσολογίας οπιοειδών.

Οι άλλες 4 πόλεις που βραβεύθηκαν είναι το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης για την πολιτική του στα τρόφιμα, η Πόλη του Μεξικού για την οδική ασφάλεια, το Βανκούβερ του Καναδά για την επιτήρηση δεδομένων υγείας και η Μπανγκαλόρ της Ινδίας για τον έλεγχο του καπνίσματος. Οι πέντε πόλεις-μέλη που βραβεύτηκαν για θετικό αντίκτυπο στην υγεία του πληθυσμού θα λάβουν η καθεμιά από 150.000 δολάρια για να προωθήσουν το έργο τους.

Η Σύνοδος Κορυφής της Συμμαχίας για τις Υγιείς Πόλεις διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έλαβαν μέρος αξιωματούχοι από περισσότερες από 50 χώρες, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σπάνια νοσήματα: ο «Γολγοθάς» της διάγνωσης:

4 στους 10 ασθενείς με σπάνιο νόσημα έχουν μία αρχική λανθασμένη διάγνωση. Η καθυστερημένη διάγνωση των νοσημάτων αυτών – από τα οποία πάσχει το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού- είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Η σωστή διάγνωση γίνεται περίπου 5 χρόνια μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε εβδομάδα ταυτοποιούνται 10 νέα σπάνια νοσήματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More