Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Γκουτέρες στη Σομαλία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφτασε στο Μογκαντίσου την Τρίτη, στην αρχή μιας σύντομης επίσκεψης στη Σομαλία, μια χώρα που έχει πληγεί από παρατεταμένες ένοπλες συγκρούσεις και κλιματικές καταστροφές.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον Γκουτέρες να γίνεται δεκτός με κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας από τον υπουργό Εξωτερικών της Σομαλίας Αμπσίρ Ομάρ Χουρούζε και άλλους ηγέτες. Η Σομαλία επέβαλε αποκλεισμό ασφαλείας στο Μογκαντίσου για την αιφνιδιαστική επίσκεψη, με τους περισσότερους δρόμους κλειστούς και τις δημόσιες συγκοινωνίες περιορισμένες.

Η άφιξη του Γκουτέρες πραγματοποιείται καθώς η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας καταστροφικής ξηρασίας που έχει οδηγήσει πολλούς στα πρόθυρα της πείνας, ενώ η κυβέρνηση συμμετέχει επίσης σε μια μεγάλη επίθεση για την καταστολή μιας αιματηρής ισλαμιστικής εξέγερσης.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν απευθύνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια, ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς την ταραγμένη χώρα στο Κέρας της Αφρικής, αλλά προς το παρόν έχει χρηματοδοτηθεί μόνο κατά 13%.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More