Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακτιβιστές έριξαν πουρέ πατάτας σε πίνακα του Μονέ (video)

Ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν την Κυριακή πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ σε ένα γερμανικό μουσείο, λίγες μέρες αφότου το έργο «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο “χτυπήθηκε” από ντοματόσουπα.

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο της δράσης τους στο Twitter, ακτιβιστές από την ομάδα για το κλίμα «Letzte Generation» έγραψαν: “Χρειάζεται ένας πίνακας με πουρέ πατάτας ή ντοματίσουπα για να θυμηθεί η κοινωνία ότι η πορεία των ορυκτών καυσίμων μας σκοτώνει όλους“.

#Kartoffelbrei auf #Monet:
Was ist mehr wert #FürAlle – Kunst oder Leben?

Monet liebte die Natur und hielt ihre fragile Schönheit in seinen Werken fest.

Warum haben viele mehr Angst davor, dass eines dieser Abbilder Schaden nimmt, als vor der Zerstörung unserer Welt selbst? pic.twitter.com/0Rh1ZS6yjk

— Letzte Generation (@AufstandLastGen) October 23, 2022

Το έργο «Les Meules» εκτίθεται στο Μουσείο Barberini στο Πότσνταμ και αποτελεί μέρος της συλλογής του δισεκατομμυριούχου Hasso Plattner. Ο πίνακας έφτασε τα 111 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2019, το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για έναν πίνακα του Μονέ.

Ντυμένοι στα μαύρα με πορτοκαλί γιλέκα, οι δύο ακτιβιστές έριξαν τον πουρέ πάνω στον πίνακα πριν καθίσουν μπροστά του και κολλήσουν από ένα χέρι ο καθένας στον τοίχο. “Χρειάζεται πουρές πατάτας σε έναν πίνακα για να σε κάνει να ακούσεις; Αυτός ο πίνακας δεν θα αξίζει τίποτα αν πρέπει να τσακωθούμε για το φαγητό“, είπε ένας από τους δύο ακτιβιστές. Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More